Vertoon je kunsten voor een goed doel!

Wil je een culturele actie voor ons starten? Om je op weg te helpen, hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet!   

 
 START ACTIE


Dansmarathon
 

Ben je een streetdancer, hiphopper of doe je aan ballet? Organiseer samen met je club of school een dansmarathon! Ga de dansvloer op en zamel geld in voor kinderen die geen lessen kunnen volgen omdat er thuis geen geld is. Je kunt ook deelnemers vragen zich te laten sponsoren. Kies bijvoorbeeld voor een betaling per half uur. Hoe langer een danser op de dansvloer staat, hoe meer geld hij of zij ophaalt! 

 

Huiskamerconcert  

Kun je goed zingen of bespeel je een instrument? Organiseer een huiskamerconcert! Nodig vrienden, familie en kennissen uit en reken toegangJe kunt ook na afloop gewoon met de pet rondgaan. Zo zamel je alsnog een leuk bedrag in! 

 

Eindmusical 

Zit je in groep 8 en organiseert je school een eindmusical? Verkoop toegangskaartjes! Vraag een x bedrag per kaartje en zamel geld in voor leeftijdsgenootjes die graag iets aan musical, theater, dans of beeldende kunst willen doen, maar waar thuis geen geld is om de lessen te betalen 

 

Beeldende kunst 

Houd je van schilderen, kleien of tekenen? Organiseer een expositie! Bijvoorbeeld op school, in het buurthuis, gezondheidscentrum of gewoon thuis. Je kunt ook een veiling organiseren: de hoogste bieder krijgt het kunstwerk. (Of verkoop je kunstwerken!) De opbrengst van de verkochte kunstwerken is voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur! 

 

Talentenjacht/voorstelling 

Ken je veel mensen met verschillende talenten? Organiseer een talentenjacht/voorstelling! Vraag buren, vrienden en familie om zijn of haar talenten te laten zien. Vraag een bedrag per kaartje en doneer de opbrengst!  

 

Tips 

  • Deel je actie via social media en vraag om support
  • Tag je lokale Jeugdfonds Sport & Cultuur via social media, zij delen je actie.
  • Je kunt bij ons altijd folders / posters aanvragen om neer te leggen tijdens je actie. Zo weet iedereen waar hij / zij het voor doet. 
  • #jeugdfondssportencultuurhelpt